Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Σεμιφρεντο λεμόνι semifreddο lemon

  • 100γραμμάρια μπισκότα τύπου Σαβαγιάρ 
  • αυγά
  • λεμόνι (μεγάλο ή δύο μικρά)το χυμό τους και το ξύσμα. 
  • 150 γραμμάρια ζάχαρης
  • 70 βούτυρο
  • κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ 
  • 250 γρ τυρί κρέμα μασκαρπόνε
  • Λίγο γάλα

Προετοιμασία του μπισκότου λεμονιού semifreddο

  1. Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.

  2. Φέρτε σε χαμηλή φωτιά και αφήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη να λιώσουν πριν προσθέσετε τοχυμό και το ξύσμα του λεμονιού.

    Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε τα αυγά προσθέστε και το κορν φλάουρ κοσκινισμένο (ανακατεύοντας συνεχώς για να μήν κάνει σβολους 

    Ρίχνετε το μείγμα αυγών στην κατσαρόλα με το βουτυρο ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγετε να κόψει το αυγό έως ότου η κρέμα πήξει.

  3. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει εντελώς.

    Όταν η κρέμα είναι κρύα, προσθέστε και το μασκαρπόνε το οποίο έχετε αφρατεψει και ανακατεύετε με τη σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως 

  4. Συναρμολόγηση :

  5. Ρίχνουμε λίγο γάλα σε ένα μπολ.Βρέξτε πολλά μπισκότα με το γάλα και στρώνετε στο κάτω μέρος ενός ταψιού 12 x 20 cm 

  6. Καλύψτε τα μπισκότα με το ένα τρίτο της κρέμας, στη συνέχεια πάνω στην κρεμα άλλη μια στρώση με μπισκότα μουσκεμενο στο γάλα και καλύψτε με την υπόλοιπη κρέμα λεμονιού. Με τη σπάτουλα στρώνετε ομοιόμορφα παντού. 

    Αφήστε το λεμόνι μπισκότο semifreddo να ξεκουραστεί και να σφίξει ή κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα πριν το σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου