Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

ΜΟΣΧΑΡΆΚΙ ΤΑΣ ΚΕΜΠΆΠ

600 γρ μοσχάρι σπαλα σε κομματάκια 
1 κ.σ φυτινη 
Λίγο ελαιόλαδο 
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
1 κοτσανι σελερι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας 
1 κ.σ πελτε τομάτας 
1 ποτήρι κρασί κόκκινο ημίγλυκο 
4 σπόρους μπαχαρι
2-3 γαρύφαλλα 
1ξυλο κανέλα 
Αλάτι 
Πιπέρι 
2 κ.σ αλεύρι 
Εκτέλεση 
.Αλευρωνω ελαφρά το κρεας, το σωταρω σε λιγο λαδι και μια κουταλια φυτινη... προσθετω το κρεμμύδι ,το σελερι και το σκορδο και σοτάρω μέχρι να γυαλισουν. Σβηνω με το κρασι, προσθέτω  τα μπαχαρικα και αφήνω να βγάλουν τα αρωματα τους και να εξατμιστεί το κρασί.Τελος προσθέτω τον πελτε και ανακατευω να 'καεί :ο πελτες να τον πάρει το κρέας. προσθέτω και το χυμό ντομάτας, λίγο νερό, αλατι πιπερι και σιγοβραζω το φαγητο.μεχρι να είναι έτοιμο και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με πατατουλες τηγανιτες, πουρέ πατάτας ρυζι,  μακαρόνια, ότι σας αρέσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου