Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

ΖΎΜΗ ΚΡΟΥΑΣΆΝ


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
 650γρ αλεύρι
 200γρ βούτυρο 
100γρ ζάχαρη 
2 αυγά
 250γρ γάλα 
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
11g ξηρή μαγιά (30-33g φρέσκα)
Γέμιση 
 200γρ φυστίκια κοπανισμένα
150γρ μαρμελάδα φράουλας ή νουτελα (επιλογή σας) 
Εκτέλεση 
Για να προετοιμάσετε τη ζύμη, είναι απαραίτητο να ζεστάνετε το γάλα, να προσθέσετε τη μαγιά και τη ζάχαρη και στη συνέχεια να ανακατέψετε.. 
Στη συνέχεια, προσθέστε αυγά και βούτυρο στο μείγμα, ανακατεύοντας ξανά και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο και μια πρέζα αλάτι. Ζυμώστε  και αφήστε τη  ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι τις 4 ώρες.
Μπορούν να παρασκευαστούν έως και 16 κρουασάν από αυτήν την ποσότητα ζύμης.
Διαδικασία 
Όταν είναι ετοιμη  η ζύμη, χωρίστε την σε δύο κομμάτια, στη συνέχεια χωρίστε στα μισά το καθένα σε 8 κομμάτια ή όσο θέλετε, ανάλογα με το πόσα κρουασάν θέλετε.Στη συνέχεια, απλώστε κάθε μπάλα σε ένα ορθογώνιο, γεμίστε με γέμιση από καρύδι και μαρμελάδα και τυλίξτε ρολαροντας (βλέπε πάνω φώτο) 
Αλειφετε τα κρουασάν με κρόκο αυγού και 1 κουταλιά της σούπας γάλα.
Ψήστε για 180 βαθμούς Κελσίου 
10 με 15 λεπτα μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν τα κρουασάν 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου