Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Millefeuille


Για την ΚΡΕΜΑ 
300 ml φρέσκο γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
125 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
25 γρ. κορν φλάουρ
25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. βούτυρο κρύο

Άλλα υλικά
1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας + ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Ετοιμάζουμε τα φύλλα για το μιλφέιγ. Κόβουμε σε ισομεγέθη ορθογώνια.
Τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα, τα τρυπάμε με πιρούνι και τα καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο λαδόκολλα. Εφαρμόζουμε ένα δεύτερο ταψί φούρνου πάνω στη λαδόκολλα
Ψήνουμε τα φύλλα σφολιάτας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200oC, για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσοκαφέ χρώμα Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα:
Τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ τα αυγά, το κορν φλάουρ και το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα με σύρμα.
Σε μια κατσαρόλα Βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, να είναι αρκετά ζεστό, αλλά να μην φτάσει σε σημείο βρασμού.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα από το κατσαρολάκι στο μπολ, ενώ ανακατεύουμε ζωηρά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ πίσω στην κατσαρόλα και βράζουμε την κρέμα, ανακατεύοντας με σύρμα, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να έχουμε μια λεία κρέμα πατισερί.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με διάφανη μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται σε αυτήν. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά
πριν βάλουμε την κρέμα μας σε σακούλα ζαχαροπλαστικής για να φτιάξουμε τα μιλφέι μας Αφράτευούμε την κρέμα μας ξανά  
τελος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου