Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΎ

Υλικά 

 παντεσπάνι :
5 μεγάλα αυγά 
125gr ζάχαρη, 
1 βανίλια, λίγο αλάτι
150gr αλεύρι 
1κ.γ. μπέικιν  
Χτυπαμε όλα τα υλικά στο μιξερ και απλώνουμε σε βουτηρωμενο ταψί 
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  170C. το πολύ 15'με20'το θέλουμε αφράτο. 

Αφήνουμε να κρυώσει κάνουμε τρύπες με οδοντογλυφίδα και σιροπιάζουμε καλά παντού με σιρόπι 250ml νερό 250gr ζάχαρη. μια φέτα λεμόνι κι αφού βράσει λίγο κονιάκ .

Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής :
1lt γάλα
,150gr ζάχαρη, 
100gr κορν φλαουρ, 
3 αυγά, 
2 βανίλιες, μια κουταλιά βούτυρο στο τέλος. 
Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα βάζετε στη φωτιά και ανακατευετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Μεταφερετε σε άλλο κρύο σκεύος. αφού κρυώσει την αφρατεύω  200ml κρέμα γάλακτος καλά χτυπημένη σε σαντιγί,και την απλώνω πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι βάζω στο ψυγείο να παγώσει καλά .

Για τη γκανάζ λιώνουμε 250gr κουβερτούρα με 250ml κρέμα γάλακτος προσθέτουμε μια κουταλιά μέλι ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε πάνω στη παγωμένη κρέμα και ξανά ψυγείο .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου