Κέικ σιροπιαστό με ινδοκάρυδο
Υλικά
1&½ κούπα αλεύρι,
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν, 1&½ κούπα ινδοκάρυδο,
3 κ. σ βούτυρο,
1 κούπα ζάχαρη,
4 αυγά,
⅔ κούπας γάλα.
Για το σιρόπι :
1&½ κούπα ζάχαρη,
1&½ κούπα νερό, λίγο χυμό
και 1 φλούδα λεμόνι
Εκτέλεση
Χτυπάω βούτυρο με ζάχαρη και μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά κ όλα μαζί τα χτυπάω στο μίξερ για 5 λεπτά. Αδειάζω σε βουτυρωμένο πυρέξ κ ψήνω στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.
ΣΙΡΟΠΙ
Βράζω τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά κ το ρίχνω στο ψημένο γλυκό. Πασπαλίζω με ινδοκάρυδο και σερβίρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου