Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Μοσχάρι στη μελιτζάνα ' εν πλω'



Μελιτζανες (βαρκούλες) γεμισμενες με κομματια κοκκινιστου μοσχαριου, 
Υλικά 
6 μελιτζανες φλασκες
1 κιλο κρεας μοσχαρι απο σπαλα κομμενο σε μικρα κομμάτια για τας κεμπάπ 
1 ποτηρακι κρασι κοκκινο
2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα
1 κουτί ντοματακια ψιλοκομμένα
Αλατι πιπερι
1 κ. σ τοματοπελτες
Ελαιολαδο
400 τυρί γραβιέρα μισή τριμμένη και η υπόλοιπη κομμένη σε μικρά κυβάκια 
2 φύλλα Δάφνη 
Εκτέλεση 
Κοβουμε τις μελιτζανες στη μεση τις χαραζουμε στη σάρκα τους και τηγανίζουμε ελαφρά όπως κάνουμε και για τα παπουτσάκια. Αφήνουμε να στραγγιξουν τα λάδια πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Ετοιμαζουμε το κοκκινιστο. Σωταρουμε το κρεας, προσθετουμε τα κρεμμυδια, τον πελτε να καεί λίγο ανακατεύουμε. σβηνουμε με το κρασι, κ τελος προσθετουμε τις ντοματες τριμμενες, αλατι κ πιπερι. τη δαφνη Βραζουμε για μια ωρα περιπου να μαλακώσει το κρέας. Γεμιζουμε τις μελιτζανες με το κοκκινιστο κ προσθετουμε σε κυβακια το τυρι εδω κ εκεί μαζι με το κρέας απο πανω πασπαλιζουμε το υπολοιπο.τριμμενο.τυρι.Ψηνουμε για 20 με 30 λεπτα περιπου στους 200Cνα ροδίσουν και τα τυριά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου