Υλικά:
250 ml (1 κούπα) χλιαρό γάλα
250 ml (1 κούπα) χλιαρό νερό
7,5 ml ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
600 gr αλεύρι γ.ο.χ και λίγο για τον πάγκο στο πλάσιμο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, τη μαγιά, με τη ζάχαρη και 3-4 κουταλιές από το αλεύρι. Ανακατεύουμε να γίνει ομοιογενές το μείγμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει.για μισή ώρα. προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι,νερό και το άλευρι σιγά σιγά ζυμώνοντας ως ότου έχουμε μια κανονική προς σφικτή ζύμη.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο τη ζύμη σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Ζυμώνουμε πάλι σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε 8-12 ίσα μέρη, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε τις πίτες. Ανοίγουμε με τα χέρια μας ή τον πλαστη τις πίτες Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και το βάζουμε να κάψει.και τηγανίζουμε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές Γυρίζουμε συχνά την πίτα στο τηγάνι. Να ψήνεται και όχι να καεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου