Κέικ καρότου με καρύδια, κανέλα και πορτοκάλι .
Σημείωση: Η δόση του κέικ είναι για μεγάλη φόρμα,
ΟΔΗΓΙΕΣ
. 380 γρ αλεύρι γενικής χρήσης:
230 ml ελαιόλαδο. 400 γρ ζάχαρη 300 γρ καρότα τριμμένα: 150 γρ καρύδια σπασμένα σε χοντρά κομμάτια . 1 κουταλιά του γλυκού σόδα . 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα: Ξύσμα και χυμό απο ένα πορτοκάλι • 4 αυγά
Εκτέλεση Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια ρίξτε την ζάχαρη, το ελαιόλαδο το χυμό το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα. Χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Στην συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και την σόδα και χτυπήστε πάλι μέχρι να έχετε μία ενιαία ζύμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου