Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Κέικ καρότου με καρύδια, και κανέλα

Κέικ καρότου με καρύδια, κανέλα και πορτοκάλι .
Σημείωση: Η δόση του κέικ είναι για μεγάλη φόρμα, 
ΟΔΗΓΙΕΣ 
. 380 γρ αλεύρι γενικής χρήσης:
230 ml ελαιόλαδο. 400 γρ ζάχαρη 300 γρ καρότα τριμμένα: 150 γρ καρύδια σπασμένα σε χοντρά κομμάτια . 1 κουταλιά του γλυκού σόδα . 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα: Ξύσμα και χυμό απο ένα πορτοκάλι • 4 αυγά

Εκτέλεση Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια ρίξτε την ζάχαρη, το ελαιόλαδο το χυμό το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα. Χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Στην συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και την σόδα και χτυπήστε πάλι μέχρι να έχετε μία ενιαία ζύμη.

Τέλος, ρίξτε τα καρότα και τακαρύδια και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Βάλτε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή βάλτε λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στον αερα στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα. •

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου