Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Σουηδικά κεφτεδακια(ΙΚΕΑ)

Υλικά για τα κεφτεδάκια (για τέσσερα άτομα)

  • 500 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς
  • 250 γρ. Χοιρινός κιμάς
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
  • 100 γρ. Τριμμένη ψίχα ψωμιού
  • 1 αυγό
  • 6 κ.σ. γάλα
  • Αλάτι πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα

  • Λάδι
  • 40 γρ. Βούτυρο
  • 40 γρ. Αλεύρι
  • 150 ml Ζωμό λαχανικών
  • 150 ml Ζωμό βοδινού
  • 150 ml Κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. Σως σόγιας
  • 1 κ.γ. Μουστάρδα Ντιζόν

Εκτέλεση:

  • Βάλτε τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά σε ένα μπολ και αρχίστε να το ζυμώνετε. Στη συνέχεια προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, την ψίχα ψωμιού, το αυγό και ανακατέψτε. Προσθέστε το γάλα, καθώς και αλάτι και πιπέρι.
  • Δώστε σχήμα στον κιμά, κάνοντάς τον μικρές σφαίρες. Αφού ολοκληρώστε το πλάσιμο στα κεφτεδάκια, βάλτε τα σε ένα καθαρό πιάτο, καλύψτε τα και αφήστε τα στο ψυγείο για δύο ώρες. Αυτό θα τα βοηθήσει να κρατήσουν το σχήμα τους στο ψήσιμο.
  • Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι και γυρίστε τα μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές τους.
  • Αφού έχουν ροδίσει, βάλτε τα σε ένα αντικολλητικό ταψί στο φούρνο και καλύψτε τα. Αφήστε τα για περίπου 30 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Για να δημιουργήστε την διάσημη σως των ΙΚΕΑ, λιώστε 40 γρ. βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε για δύο λεπτά. Έπειτα, βάλτε τους ζωμούς λαχανικών και βοδινού και συνεχίστε το ανακάτεμα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τη σως σόγιας και τη μουστάρδα ντιζόν. Ανακατέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Αφού έχετε εκτελέσει σωστά όλα τα παραπάνω, σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τις αγαπημένες σας πατάτες.

Καλή απόλαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου