Ραβανί Βεροίας
4 αυγά
2 φλιτζ. τασιού σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζ. αλεύρι
1 φλιτζ. γιαούρτι
11/2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κάψα βανίλιαs
1 φλιτζ.τσαγιού σπορέλαιο
1 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη
2 κ.σ. ξίσμα λεμονιού.
Για το σιρόπι
4 νεροπότηρα ζάχαρη
31/2 νεροπότηρα νερό
3 φλούδες λεμονιού
Κοσκινίζετε σ ένα μεγάλο μπόλ, με μια χονδρή σίτα, το αλεύρι μαζί με το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ
Σένα άλλο μπόλ βάζετε τη ζάχαρη και τη ανακατεύετε με το σπορέλαιο . Προσθέτετε το γιαούρτι και χτυπάτε ένα ένα τα αυγά και τα ρίχνετε στο μείγμα ανακατεύοντας συγχρόνως.΄Οταν δέσουν τα υλικά αρχίζετε και ρίχνετε μέσα το μείγμα από το αλεύρι και σιμιγδάλι ανακατεύοντας συγχρόνως.
Αλείφετε το ταψί με το σπορέλαιο και ρίχνετε λίγο αλεύρι.Τινάζετε το ταψάκι να φύγει αυτό που δεν έχει κολλήσει στον πάτο του ταψιού.
Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και το απλώνετε με μια σπάτουλα να πάει παντού. Το ψήνετε για 45΄στους 180 ο .
Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι.Βάζετε τη ζάχαρη ,το νερό και 3 φλούδες λεμονιού σε μία κατσαρόλα.Αφήνετε να βράσει το σιρόπι μέχρι να δέσει.Το απομακρύνετε από τη φωτιά.
Οταν ψηθεί το ρεβανί το βγάζετε από το φούρνο, και το περιχύνετε με το σιρόπι σιγά,σιγά.Το ρεβανί θα απορροφήσει όλο το σιρόπι και θα διπλασιαστεί σε όγκο.
Από τη στιγμή που θα ρίξετε μέσα στο μείγμα της ζάχαρης ,γιαουρτιού και αυγών το αλεύρι με το σιμιγδάλι,δεν πρέπει να καθυστερήσετε.Πρέπει να μπει το μείγμα στο ταψάκι και να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο. Από το επεισόδιο ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ στη Βέροια,Νάουσα
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου