Υλικα βαση:(22cm)
200 γρ.μπισκοτα σαβαγιαρ
100 γρ.βουτηρο λιωμμενο
1φλυτζανακι καφε εσπρεσσο
Γεμιση:
2 φυλλα Ζελατινη
250 γρ.τυρι μασκαρπονε
250 γρ.κρεμα γαλακτος
25 γρ.ζαχαρη αχνη
Για τη μεση:
10 μπισκοτα σαβαγιαρ περιπου
1φλυτζανι καφε εσπρεσο
Κακαο σκονη για την επικαλυψη
Εκτελεση:
Βαζουμε τη ζελατινη σε κρυο νερο να μουλιασει.
Σπαμε καλα (τριβουμε )με τα χερια μας η μιξερ τα μπισκοτα.προσθετουμε το λιωμενο βουτηρο και τον καφε και ανακατευουμε.Στρωνουμε το μπισκοτο στη φορμα και το βαζουμε στο ψυγειο.
Εν τω μεταξυ χτυπαμε την κρεμα γαλακτος μαζι με την αχνη ζαχαρη σε σφιχτη σαντιγι.Αφρατεβουμε και το τυρι κρεμα με το μιξερ και μαζι με τη ζελατινη ενσωματωνουμε στην κρεμα.
Απλωνουμε τη μιση κρεμα πανω στη βαση και επειτα απλωνουμε τα υπολοιπα σαβαγιαρ πανω σε αυτη κυκλικα ,αφου πρωτα τα ραντισουμε με τον καφε εσπρεσο.
Απλωνουμε τελος και την υπολοιπη κρεμα απο πανω ομοιομορφα πασπαλιζουμε με το κακαο αφηνουμε λιγο το γλυκο στο ψυγειο και σερβιρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου