Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Κέικ καροτου

ΚΕΙΚ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ
3 καροτα ωμα
3 αυγα
3/4 φλιτζανι τσαγιου ηλιελαιο
2 φλιτζανια ζάχαρη
2 φλιτζανια αλευρι κοσκινισμενο
1 φακελακι μπεικεν παουντερ
1 βανιλια
Επικάλυψη
1 κουταλια βούτυρο
1 ζαχαρουχο
6 κουταλιες καουτονικ
Ζεστάνετε σε κατσαρολι το βιταμ και ριξτε το καουτονικ και ανακατεψτε καλα.
Βαλτε στο μουλτι τα 4 πρωτα υλικα να χτυπηθούν καλα και μετα ροξτε τα υπολοιπα υλικα και χτυπήστε 5 λεπτα.
Λαδωστε και αλευρωστε ενα μετριο ταψάκι(εγω το εφτιαξα σε φορμα στρογγυλη )και ριξτε το μιγμα και ψηστε στους 170 βαθμους .
Μολς ψηθεί  τρυπηστετο παντου και ριξτε την επικαλυψη.

Εμένα μου φάνηκε πολυ πηχτή η επικαλυψη και την αραιωσα με λίγο νερό.
Εχω να πω πως σαν κεικ καροτου χωρις επικαλυψη ειναι τρυφερο και αφρατο και πολυ ευκολο με λιγα υλικα.....με επικαλυψη αρεσε πολύ στα πιτσιρίκια.
Ευχαριστούμε πολυ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου