Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Μπουγάτσα

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
150γρ βούτυρο
850ml φρέσκο γάλα
220γρ ζάχαρη
3 αυγά
2 κ.σ. αλέυρι
2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
κανέλα

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα και την ζάχαρη.
Τα βάζετε να ζεσταθούν και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτετε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, το αλεύρι και τις βανίλιες και ανακατεύετε συνέχεια.
Όταν αρχίσει να δένει η κρέμα προσθέτετε λίγο βούτυρο (περίπου 30-40 γρ.) και ανακατεύετε για λίγο.
Αποσύρετε την κρέμα από την φωτιά και περιμένετε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά και τα ρίχνετε στην κρύα κρέμα.
Ανακατεύετε καλά με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Η κρέμα είναι έτοιμη.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο.
Βουτυρώνετε ένα ρηχό ταψί περίπου 30 εκ.
Βουτυρώνετε ένα ένα τα φύλλα και στρώνετε τα μισά από το πακέτο. Προσοχή να περισσεύουν από το ταψί ώστε να τα γυρίσετε προς τα μέσα όταν ρίξετε την κρέμα.
Αδειάζετε την κρύα κρέμα.
Γυρίζετε προς τα µέσα τα φύλλα που εξέχουν ώστε να πέφτουν πάνω στην κρέμα.
Βουτυρώνετε ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα και τα βάζετε από πάνω.
Με την σπάτουλα στριμώχνουμε προς τα μέσα τα περισσεύματα από το φύλλο.
Ψήνετε την μπουγάτσα στους 200°C για 30 περίπου λεπτά μέχρι το φύλλο να ροδίσει.
Κόβετε σε κομμάτια, πασπαλίζετε με άχνη και κανέλα και έτοιμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου