Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

μαρινάδα για χοιρινά καλαμάκια


1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά ρίγανη
1/2 κουταλιά θυμάρι
1/2 κουταλιά δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι


Μαρινάρουμε το κρέας από το προηγούμενο βράδυ. Βάζουμε σε γυάλινο ή πλαστικό σκεύος όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα χοιρινά καλαμάκια. Τα αφήνουμε εκεί όλη τη νύχτα να αρωματιστο
Συμβουλές για τη μαρινάδα
  • Εάν χρησιμοποιούμε φρέσκα μυρωδικά, χρειάζεται διπλάσια ποσότητα σε σχέση με τα ξερά.
  • Επιλέγουμε γυάλινο ή πλαστικό σκεύος για το μαρινάρισμα. Αποφεύγουμε τα μεταλλικά γιατί πολλά μη ανοξείδωτα σκεύη αντιδρούν με τα οξέα της μαρινάδας και όχι μόνο αλλοιώνουν τη γεύση της, αλλά ενδέχεται να είναι επικίνδυνα και για την υγεία μας.
  • Φροντίζουμε ώστε το μίγμα της μαρινάδας να καλύπτει πλήρως το κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου