Υλικά
1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1,5 κουταλιά σούπας σάλτσα σόγιας
Για το μαρινάρισμα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα χόΪσιν (την βρίσκουμε σε καταστήματα που πουλάνε ανατολίτικα
προϊόντα , είναι μια γλυκοπικάντικη σάλτσα)
1 κουταλιά σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές του γλυκού καστανή ζάχαρη
½ κουτ γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το κρέας με τα υλικά της μαρινάδας σε ένα βαθύ μπολ, καλύπτουμε με
μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μίση ώρα. Εδώ να πούμε οτι όση περισσότερη ώρα
το αφήνουμε τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχουμε (το ιδανικό είναι 4-6 ώρες)
Σε ένα γουοκ η μια αντικολιτική κατσαρόλα αν δεν έχετε γουοκ ζεσταίνουμε το λαδί σε
δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε την
σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ψηθεί το κρέας .
Σερβίρουμε σε πιάτο και μπορούμε να κόψουμε λαχανικά με ένα πιλερ για το γαρνίρισμ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου