Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Oriental ρύζι με κοτόπουλο και λαχανικά


Υλικά για 3 άτομα:

- 250 γραμμάρια ρύζι Ρομά
- 1στηθος κοτόπουλου
- 1 κολοκυθάκι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/4 κόκκινη πιπεριά
- 1 χούφτα φασολάκια πράσινα 
- ντομάτινια 10
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού (Genmai On)
- 2/3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας (Tamari)
- ζάχαρη 2 κουταλάκια του γλυκού (ή σιρόπι ρυζιού)
- αλάτι
- ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο 

προετοιμασία:

 Προετοιμάστε τα λαχανικά (τα ψιλοκόβετε )

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα  κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες

Προσθέστε την πιπερια κομμένη σε λωρίδες

Σοτάρετε λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια πλυμένα και κομμένα σε κύβους και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά να ροδίσουν Και τα κολοκυθάκια.
Εν τω μεταξύ, ρίξτε το κοτόπουλο (το οποιο εχετε κοψει σε δυο φετες και βράζουμε σε νερό που βράζει σε  μια κατσαρόλα γιά 2-3 λεπτα. και μετά αφηστε τα να στραγγιξουν

Αφηνετε  να κρυώσουν σε ένα ξύλο κοπής. 

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασόλια και τα ζεματιζουμε στο ίδιο νερό πού ζεματισαμε το κοτόπουλο. 
Εν τω μεταξύ, κόψτε το κοτόπουλο σε λωρίδες και το προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λαχαξικα-κρεμμύδι, πιπεριά και τα κολοκυθάκια-Μαγειρευουμε προσθέτοντας και τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε καλά.
Ψιλοκόψτε το ζεματισμένα πράσινα φασόλια ,και προσθέστε στο τηγάνιΠάντα ανακατεύουμε καλά
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το ρύζι: πλύνετε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, προκειμένου να το κάνει να χάσει το άμυλο

Βάλτε το σε μια κατσαρόλα με 1/2 λίτρο νερό.

Βράζουμε συνέχεια σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά επιτρέποντας το ρύζι να φουσκώσει.

Ρίχνουμε το ξίδι ρυζιού και το αλάτι στη ζεστη κατσαρόλα και στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τη ζάχαρη (ή σιρόπι ρυζιού).
Ανακατέψτε το μείγμα  λαχανικων κοτοπουλου απαλά με ρύζι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου