Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Πολίτικο πιλάφι με συκωτάκια Ιτς πιλάφ

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
  • 600γρ. συκώτι αρνίσιο, σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος ή βούτυρο φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 ντομάτα μεγάλη ώριμη, τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι κουκουνάρια καβουρδισμένα
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
  • 3-4 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τα μισά φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τεσσεράμισι φλιτζάνια καυτό νερό ή ζωμό κοτόπουλου και, μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τα συκωτάκια, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, την κανέλα, τη ζάχαρη, την τριμμένη ντομάτα και το αλατοπίπερο. 

    Σκεπάζετε την κατσαρόλα με πετσέτα κουζίνας και βάζετε από πάνω το καπάκι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Ρίχνετε τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τον άνηθο και ανακατεύετε. 

    Βάζετε το μίγμα σε φόρμα και την αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα. Σερβίρετε το ιτς πιλάφ ζεστό, συνοδεύοντας με λευκό κρασί Μαντινείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου