Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

αυγόπιτα

.Η συγκεκριμένη πίτα είναι μια υπέροχη, νόστιμη και αφράτη τυρόπιτα, μην φοβάσαι τα αυγά τα «σηκώνει», εξάλλου αν υπολογίσεις τα κομμάτια λιγότερο από μισό αυγό ανά κομμάτι θα σου βγει!
Υλικά
-300 γρ. τυρί φέτα σε κομμάτια
-350 γρ. γάλα φρέσκο
-6 αβγά
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-φύλλα κρούστας ή μπορείς να φτιάξεις δικό σου φύλλο
-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Eκτέλεση
Aναμειγνύουμε σε ένα μπολ το γάλα με τη φέτα, τα αβγά και το αλατοπίπερο. Aλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και στρώνουμε δύο φύλλα. Τα λαδώνουμε και προσθέτουμε από επάνω άλλα δύο φύλλα. Ρίχνουμε τη γέμιση και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Aλείφουμε το τελευταίο φύλλο με ελαιόλαδο, χαράσσουμε την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
moreInfo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου