Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Κοτοπουλο Τεριγιάκι με λαχανικά


Συστατικά 
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1-½ κιλά μπουτι κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, ψιλοκομμένο
- 4 η 5 μπουκετακια μπρόκολο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 3 μεγάλα καρότα, κομμένα σε φέτες (ροδέλες ) 
- 1/2 κ.Γ. μπουκοβο προαιρετικό 
Teriyaki Sauce::υλικά :
- 2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- ⅓ σάλτσα σόγιας 
- ⅓ φλιτζάνι νερό
- 4 κουταλιές της σουπαςκορν φλαουρ .
- ¼ φλιτζάνι μέλι
Αλάτι και πιπέρι. 



Οδηγίες

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ριχνετε όλα τα υλικα  για τη σάλτσα τεριγιάκι. Ανακατέψτε περιστασιακά, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αφήνετε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, στη συνέχεια προσθέστε το κοτόπουλο .Αφήστε να μαγειρευτει για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει  στη συνέχεια γυρίστε  και μαγειρέψτε και την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει. Και αυτή. 
Προσθέστε το σκόρδο, τα καρότα και την τεριγιάκι σως, και αφήστε το να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
Παραληλα Ενώ μαγειρευετε το κοτόπουλο ,μαγειρεύετε  το μπρόκολο.στον ατμό 3-4 λεπτα και το ενωνετε με το μαγειρεμένο κοτόπουλο και τη σάλτσα. Πασπαλίστε με νιφάδες τσίλι, αν θέλετε  και ανακατέψτε. 
Σερβίρετε με ρύζι ή Udon noodles.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου