Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Αυγά και πατάτες σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα:

4 μεγάλα αυγά
4 πατάτες
σάλτσα ντομάτας
1/2 κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι και ρίγανη 
100 g fontina[τυρί ]
τριμμένη παρμεζάνα 
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Πλένουμε και  ξεφλουδίζουμε.τις πατάτες
Κόβουμε σε φέτες όχι πολύ λεπτή.
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό που βράζει για περίπου 5 ή 6 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο
Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας,και στη συνέχεια, προσθέστε το αλάτι.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τις πατάτες με τη σάλτσα και να δημιουργήσουν μικρούς χώρους όπου θα ανοίξει τα αυγά.
Πασπαλίστε με το πιπέρι και ρίγανη.
Κάλυμμα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
Πριν απενεργοποιήσετε τη φλόγα, τελείωσε με τις φέτες τυρί και τριμμένη παρμεζάνα.
Σερβίρουμε και ...
Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου