Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

γεμιστές πατάτες

ΥΛΙΚΑ 

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 200 g μπέικον
  • 50 γρ τριμμένο σκληρό τυρί
  • 2 κρεμμυδάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • αλατοπίπερο
Εκτέλεση Πλύνετε καλά τις  πατάτες και τις τρυπατε  σε  πολλά σημεία με ένα πιρούνι.Τις βάζετε  σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τι ς ψήνουμε  στους 200 ° C για περίπου 1 ωρα .Αφήνουμε τις  πατάτες  να κρυωσουν ελαφρά, Κοβετε ενα μερος απο την κορυφη και με ενα κουταλι σκαβετε την πατατα αφερωντας την περισσότερη  ψυχα (την ψυχα δεν την πετάμε την κρατάμε σε ένα μπολ ).Ψιλοκοβετε το μπέικον και το σοτάρετε ελαφρά Προσθετετε ψιλοκομμένα  και τα κρεμμυδάκια ,και τα  μεταφέρετε σε ενα μπολ.προσθέσετε την κρέμα  το αλάτι και το πιπέρι την ψυχα από τις πατάτες τη μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να αναμιχθεί το μιγμα καλά.Αν θέλετε το κάνετε αυτό στο   μπλέντερ. Γεμίζουμε με αυτό το μιγμα τις πατάτες πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να πάρουνε ωραίο χρυσαφί χρώμα. 5'-10' λεπτά περίπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου