1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
1 κούπα βούτυρο λιωμένο
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
Για το σιρόπι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύεις με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτεις τα αυγά και τον χυμό και συνεχίζεις το ανακάτεμα. Στην συνέχεια ρίχνεις σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Μόλις ετοιμάσεις το μείγμα το βάζεις σε ένα ταψάκι και ψήνεις το κέικ 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις ψηθεί το αφήνεις να κρυώσει και ετοιμάζεις το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνεις το νερό, την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και το αφήνεις να πάρει μία βράση.
Περιχύνεις το κέικ με το σιρόπι και μόλις το απορροφήσει μπορείς να σερβίρεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου