Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Καρύδι pecan: tο θαυματουργό αντοξειδωτικό!

Καρύδι pecan: tο θαυματουργό αντοξειδωτικό!


Τα καρύδια pecan θεωρούνται μια τροφή υψηλής διατροφικής αξίας, αφου περιέχουν ακόρεστα λιπαρά, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και βιταμίνες.
Αυτός ο μικρός καρπός που έχει τις ρίζες του στην Αμερικάνικη ήπειρο, μπορεί να μη σου γεμίζει το μάτι, αλλά είναι πλούσιος σε ακόρεστα λιπαρά, περιέχει 19 βιταμίνες και μέταλλα, ανάμεσά τους βιταμίνες Α, Β και Ε, φυλλικό οξύ, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο.
Αυτοί οι ξηροί καρποί έχουν παρόμοιο σχήμα με τα καρύδια, αλλά έχουν πιο μακρόστενο σχήμα. Ο φλοιός είναι κόκκινος, απαλός και γυαλιστερός. Είναι αυξημένος σε κάλλιο, μαγνήσιο και σίδηρο και περιέχουν σημαντικές ποσότητες Β βιταμινών, καροτίνης και βιταμίνης C. Η μεγαλύτερη ποσότητα λιπαρών που περιέχουν είναι μονοακόρεστα λίπη και τα υπόλοιπα είναι πολυακόρεστα.

Τα pecan μπορεί να θεωρηθούν και ως πηγή νεότητας, αφού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά  και συγκαταλέγονται ανάμεσα στις 15 κορυφαίες τροφές με τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών, όπως απέδειξε κι έρευνα του Αμερικάνικου Υπουργείου Γεωργίας.

Μπορείς να τα βρεις εύκολα στην Ελλάδα, και να τα συνδυάσεις τέλεια με γιαούρτι και φρούτα αν και αποτελούν επίσης ένα απίθανο συστατικό σε σαλάτες και αλμυρά πιάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου