Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Κρύα σάλτσα «Ceasar”- Ceasardressing


Έχουμε ήδη αναφέρει την προέλευση της κρύας σάλτσας του Καίσαρα. Είναι πολύ ισοζυγισμένη η γεύση του και επειδή έχει έντονη γεύση, μπορεί από μόνο του να κάνει την διαφορά στη σαλάτα. Μπορείτε να το αναμίξετε με πολύ λίγα υλικά όπως μαρούλι και κρουτόνια και θα έχτε μια πολύ εύγεστη σαλάτα.
img_4894_2.jpgΥλικά
1/4 φλ τριμμένη παρμεζάνα
4 φιλέτα αντζούγιας
2 κρόκο αυγού
1/4 κ κι αλάτι
1/4 κ κι πιπέρι
1/2  λεμόνι το χυμό
1 κ σ ξύδι λευκό
1/2 φλ ελαιόλαδο
1 σκ σκόρδο
1 κ κι μουστάρδα
1 κ κι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
Kρουτόνια
Μέθοδος παρασκευής
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε λίγο -λίγο το ελαιόλαδο κτυπώντας το σε μέτρια ταχύτητα. 
Συμβουλή: επειδή περιέχει κρόκους αυγού, πρέπει να το φυλάξετε σε κλειστό δοχείο, στο πιο παγωμένο μέρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου