Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Φιλετάκια χοιρινά με σάλτσα μουστάρδας και κονιάκ

Φιλετάκια χοιρινά με σάλτσα μουστάρδας και κονιάκ

Σάλτσα μουστάρδας που “παντρεύεται” εξαιρετικά με το χοιρινό φιλέτο.
Υλικά
Φιλετάκια χοιρινά με σάλτσα μουστάρδας και κονιάκ· 800 γρ. φιλέτο χοιρινό (κομμένο σε μενταγιόν)
· 50 ml κρασί λευκό
· 50 ml κονιάκ
· 50 γρ. μουστάρδα
· 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
· 100 γρ. κρέμα γάλακτος
· 100 γρ. σάλτσα ψητού
· Αλάτι και πιπέρι
· 1 πρέζα θυμάρι
· Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
· Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα χοιρινού.
· Ζεσταίνουμε σ΄ ένα τηγάνι το λάδι και τα σοτάρουμε.
· Προσθέτουμε το κρεμμύδι.
· Φλαμπάρουμε με το κονιάκ.
· Σβήνουμε με το κρασί.
· Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και προσθέτουμε τη σάλτσα ψητού και την κρέμα.
· Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε την μουστάρδα.
· Σερβίρουμε συνοδεύοντας τα φιλέτα με πουρέ πατάτας και φρέσκα μυρωδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου