Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Τσιμπιρί με αυγά και καραμανλίδικο παστουρμά καμήλας

Προετοιμασία 20′

Υλικά για δύο άτομα
300 γρ. γιαούρτι σακούλας
2 κουταλιές σούπας βούτυρο αγελάδας
2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτά φετάκια
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
50 γρ. παστουρμά καμήλας Sary
2 αυγά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ τηγανάκι βάζουμε αρκετό νερό να βράσει.
Ρίχνουμε μέσα 1 κουταλάκι του γλυκού, ξύδι. Σπάμε μέσα 2 αυγά στο νερό που βράζει και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το ασπράδι και σκεπάζουμε όσο μπορούμε, τον κρόκο.
Μόλις σφίξει το ασπράδι, βγάζουμε τα αυγά από το νερό (*).
Σε ένα πιάτο στρώνουμε το στραγγιστό γιαούρτι κάνοντας μια λακουβίτσα στο κέντρο και πάνω βάζουμε τα αυγά. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα, το γιαούρτι με τα αυγά.
Τελειώνουμε με κομμάτια παστουρμά καμήλας.
Σερβίρουμε αμέσως.
(*) Στη συνταγή για την προετοιμασία των αυγών, μεταφέρω τον παραδοσιακό τρόπο, ακριβώς όπως μου τον ανέφεραν. Προφανώς, πρόκειται για τα αυγά ποσέ, σε απλουστευμένη εκδοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου