Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Συνταγή για Κρέμα ζαχαροπλαστικής

krema-zaxaroplastikis-parliaros-sintagi-patisserie


 [Παρλιάρου]

Υλικά 
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 60 γραμμάρια  αλεύρι
  • 2 αβγά ολόκληρα
  • 20 γραμμάρια  βούτυρο
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση συνταγής:
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε τα δύο αβγά μας και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, πριν αρχίσει να βράζει παίρνουμε με μια κουτάλα ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στον χυλό μας για να πάει θερμοκρασία για να μη ψηθούν τα αβγά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το χυλό στη κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Μόλις είναι έτοιμη, βγάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και η κρέμα ζαχαροπλαστικής μας είναι έτοιμη!
Αν θέλουμε να την κάνουμε σοκολατένια λιώνουμε 50 γραμμάρια κουβερτούρα και τη προσθέτουμε στο τέλος μαζί με το βούτυρο.
Η συνταγή αυτή κάνει μικρή δόση. Ανάλογα με τις ανάγκες μας αυξομειώνουμε τα υλικά.
Από το βιβλίο “σοκολάτα” του Παρλιάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου