Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ψητός σολομός με σάλτσα γιαουρτιού και άνηθο

Υλικά για 4 άτομα
  • 800γρ. σολομός φρέσκος φιλέτο
  • 70ml λευκό κρασί
  • 200γρ. γιαούρτι αγελαδινό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 καυτερή πιπεριά κόκκινη
  • ½  ματσάκι άνηθος  ψιλοκομμένος
  • Χυμό από  ¼  λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το φιλέτο σολομού σε 4 ισομερή κομμάτια και τα «ραντίζουμε» με το λευκό κρασί. Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά κατά μήκος και τρίβουμε με την εσωτερική σάρκα της, τον σολομό. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι μας και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με το δέρμα προς τα κάτω. Ψήνουμε στους 200o C σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και ομογενοποιούμε το μείγμα μας.
Μόλις είναι έτοιμος και ζεστός  ο σολομός προσθέτουμε τη σάλτσα γιαουρτιού και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου