Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Κοτόπουλο Στιφάδο


ΥΛΙΚΑ:
  • 2 Κλαρακια σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδελες
  •  250 γρ,μανιτάρια πλυμενα και κομενα στη μεση
  • 6 φιλετα    στήθη κοτόπουλου ή μπουτακια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  •  3 κουταλιές της σούπας πελτε ντομάτας
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κότας(1 κυβο δυαλυμενο σε νερο)

  • φρεσκοτριμμενο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι (οχι κονσερβα)
  • Μπέικον για το σερβιρισμα 6 φετες( προαιρετικά)
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    1. Στρωνετε το σέλινο, τα καρότα, τα μανιτάρια, καλαμπόκι και το κρεμμύδι σε μια φαρδυα κατσαρολα. Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω από τα λαχανικά.
    2. Προσθεστε το αλάτι το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.
    3. Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνειετε τον πελτε ντομάτας με το ζωμό κοτόπουλου. Ανακατέψτε μαζί καλά μεχρι να δυαλυθει ο πελτες.
    4. Ρίχνουμεκαι αυτο το μείγμα στην κατσαρολα προσθετουμε και λιγο ακομα νερό να σκεπαστει το φαγητο και μαγειρευουμε σε χαμηλη φωτια για μια ωρα περιπου μεχρι  το φαγητο μας να χυλωσει.
    5. Μόλις το φαγητο ειναι ετοιμο σερβιρουμε σε μπολ σερβιρίσματος και γαρνιρετε με το μπέικον ψιλοκομενο και τραγανα ψημενο( προαιρετικά), και σερβίρετε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου