Κοτόπουλο Στιφάδο
ΥΛΙΚΑ:
- 2 Κλαρακια σέλινο, ψιλοκομμένο
- 3 καρότα κομμένα σε ροδελες
- 250 γρ,μανιτάρια πλυμενα και κομενα στη μεση
- 6 φιλετα στήθη κοτόπουλου ή μπουτακια
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 3 κουταλιές της σούπας πελτε ντομάτας
- 3 φλιτζάνια ζωμό κότας(1 κυβο δυαλυμενο σε νερο)
- φρεσκοτριμμενο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι (οχι κονσερβα)
- Μπέικον για το σερβιρισμα 6 φετες( προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Στρωνετε το σέλινο, τα καρότα, τα μανιτάρια, καλαμπόκι και το κρεμμύδι σε μια φαρδυα κατσαρολα. Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω από τα λαχανικά.
- Προσθεστε το αλάτι το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνειετε τον πελτε ντομάτας με το ζωμό κοτόπουλου. Ανακατέψτε μαζί καλά μεχρι να δυαλυθει ο πελτες.
- Ρίχνουμεκαι αυτο το μείγμα στην κατσαρολα προσθετουμε και λιγο ακομα νερό να σκεπαστει το φαγητο και μαγειρευουμε σε χαμηλη φωτια για μια ωρα περιπου μεχρι το φαγητο μας να χυλωσει.
- Μόλις το φαγητο ειναι ετοιμο σερβιρουμε σε μπολ σερβιρίσματος και γαρνιρετε με το μπέικον ψιλοκομενο και τραγανα ψημενο( προαιρετικά), και σερβίρετε ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου