1 κιλο κιμα (μοσχαρισιο)
400γρ κασσερι σε φετες
1 μετριο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενες
1 φρατζολα ψωμι η ψωμι του τοστ
1/2 κιλο ντοματες
5 αυγα
λιγο δυοσμο ψιλοκομμενο
αλατι
πιπερι
κανελλα
μοσχοκαρυδο
λιγη ζαχαρη
2 φλυτσ καφε ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ ενα μπωλ αναμειγνυω τον κιμα ,το κρεμμυδι , το σκορδο, 1 φλυτσ του καφε λαδι, 2 αυγα, 3-4 φετες ψωμι μουλιασμενο σε νερο η κρασι, αλατι, πιπερι, καννελα, μοσχοκαρυδο και δυοσμο.
Αλειψω ενα ταψι με 1 φλυτσ του καφε λαδι και στρωνω τις φετες του ψωμιου ωστε να καλυφθει ολη η επιφανεια, στρωνω το μιγμα του κιμα πανω απο τις φετες του ψωμιου και πανω απο τον κιμα στρωνω τις ντοματες.Ριχνω λιγο αλατι , λιγη ζαχαρι και μοσχοκαρυδο.
Καλυπτω με κασσερι ολη την επιφανια του φαγητου, χτυπω 3 αυγα και περιχυνω το φαγητο.
Αλατιζω και ψηνω σε προθερμασμενω φουρνο στους 180 βαθμους με αερα για μια ωρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου