Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 8 κ.σ. ζάχαρη
Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής (1-2-3-4) και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.

Έπειτα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κουτ. σούπας ζάχαρη και φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα. Ανοίγουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στο grill.

Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Εδώ, μπορεί να σας παιδέψει λίγο, αλλά πρέπει να επιμείνουμε στο ανακάτεμα. Με προσοχή, όμως, γιατί το μείγμα καίει πολύ.

Μόλις γίνει ομοιογενές, ήμαστε έτοιμοι να τo αδεισουμε σε ταψάκι Νο 28 (δηλαδή, στρογγυλό ταψί με 28 εκατοστά διάμετρο) και ψήνουμε για 5 ως 10 λεπτά στο γκριλ, ανάλογα πόσο σκληρή κρούστα θέλουμε να έχει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου