Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΓΚΑΝΑΖ:

 ΥΛΙΚΑ 
180 γρ. βούτυρο LURPAK
90 γρ. κουβερτούρα 72% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια ΙΟΝ
60 γρ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια ΙΟΝ
75 γρ. ζάχαρη
190 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
3-4 γρ. χονδρό αλάτι
λίγο νερό .................................................................................................... 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΓΚΑΝΑΖ
Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε έως ότου πάρει θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και τόσο νερό ώστε να τη μουσκέψει. Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε ψηλή θερμοκρασία και όταν η ζάχαρη πάρει χρυσαφί χρώμα αδειάζουμε με προσοχή την κρέμα γάλακτος που έχουμε ζεστάνει προηγουμένως. Αρχίζει αμέσως να κοχλάζει και προσέχουμε να μην καούμε. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ έως ότου η κρέμα γάλακτος σταματήσει να κοχλάζει και η καραμέλα διαλυθεί μέσα σε αυτήν. Αδειάζουμε πάνω από τις τεμαχισμένες σοκολάτες και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά με μία μαρίζ. Προσθέτουμε το βούτυρο ομογενοποιούμε και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Ανακατεύουμε έως ότου κρυώσει και γίνει παχύρρευστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου