Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Μους με μούρα

συστατικά

250 Ml Κρέμα Γάλακτος

200 Γραμμάρια Μούρα (Βατόμουρα, Σμέουρα, Φραγκοστάφυλα, Φράουλες)

2 Ασπράδια Αυγών

60 Γραμμάρια Ζάχαρη

13 γρ.Φύλλα Ζελατίνης 

προετοιμασία

Χτυπατε τα φρουτα στο μπλέντερ.μεχρι να γινουν πολτος.(κρατηστε μερικα για γαρνιρισμα)

Μαλακώστε σε ένα μπολ με κρύο νερό τη ζελατίνη.

Βαζετε τον πολτο των φρουτων σε μια κατσαρόλα αντικολλητική.

Προσθέστε και τη ζάχαρη και αφήστε να λιώσει σε μέτρια φωτιά.και να δεσει το μειγμα.

Προσθετετε τη ζελατίνη στο μειγμα  και σβήνετε τη φωτιά.

Ανακατέψτε καλα  για να διαλυθεί και να ενσωματωθει η ζελατινη.Αφηνετε κατα μερος να κρυωσει.

Χτυπατε τα ασπράδια αυγού  με την κρέμα γάλακτος και προσθέστε τα  μείγμα  των φρουτων αφου ομως εχει κρυωσει καλα.,και ενσωματωστε ανακατευωντας απαλα.

Μοιραστε σε κούπες ή ποτήρια και αφήστε να κρυώσει.

Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 ώρες πριν από το σερβίρισμα .Γαρνιρετε τη μους με  τα μούρα που εχετε κρατησει .

συμβουλές:

Η μους με άγρια ​​μούρα μπορει να χρησιμοποιηθει για να γαρνίρετε και παγωτό ή γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου