Ένα ασυνήθιστο και ξεχωριστό γευστικά φαγητό που θα εντυπωσιάσει. Το χταπόδι συνδυάζεται με κρεμμυδάκια και πορτοκάλι δίνοντας έντονο άρωμα σε μια συνταγή που ταιριάζει άψογα με κόκκινο κρασί…
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
1 κιλό χταπόδι
1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια κοκκάρι
1½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κομματάκι κανέλα σε ξύλο
2 γαρίφαλα
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 κομματάκια φλούδα πορτοκαλιού
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό χταπόδι
1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια κοκκάρι
1½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κομματάκι κανέλα σε ξύλο
2 γαρίφαλα
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 κομματάκια φλούδα πορτοκαλιού
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια το χταπόδι.
- Καθαρίζετε και τα κρεμμυδάκια, τα βάζετε σε ένα μπολ με άφθονο νερό και τα φυλάτε στην άκρη.
- Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και το ζεσταίνετε.
- Βάζετε το χταπόδι, τσιγαρίζετε ελαφριά πέντε, έξι λεπτά μέχρι να ροδίσει και να αρχίσει να βγάζει τα υγρά του.
- Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε και ένα φλιτζάνι νερό, σκεπάζετε με το καπάκι και ψήνετε 30 λεπτά.
- Δοκιμάζετε με ένα πιρούνι αν το χταπόδι έχει μαλακώσει αρκετά. Αν ναι, ρίχνετε τα μπαχαρικά και την πορτοκαλόφλουδα, ανακατεύετε και προσθέτετε στραγγισμένα τα κρεμμυδάκια.
- Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, σκεπάζετε και ψήνετε 30 λεπτά, χωρίς να ανακατεύετε το φαγητό.
- Σερβίρετε το στιφάδο ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου