Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Χταπόδι στιφάδο με πορτοκάλι

Ένα ασυνήθιστο και ξεχωριστό γευστικά φαγητό που θα εντυπωσιάσει. Το χταπόδι συνδυάζεται με κρεμμυδάκια και πορτοκάλι δίνοντας έντονο άρωμα σε μια συνταγή που ταιριάζει άψογα με κόκκινο κρασί…
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
1 κιλό χταπόδι
1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια κοκκάρι
1½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κομματάκι κανέλα σε ξύλο
2 γαρίφαλα
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 κομματάκια φλούδα πορτοκαλιού
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια το χταπόδι.
  • Καθαρίζετε και τα κρεμμυδάκια, τα βάζετε σε ένα μπολ με άφθονο νερό και τα φυλάτε στην άκρη.
  • Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και το ζεσταίνετε.
  • Βάζετε το χταπόδι, τσιγαρίζετε ελαφριά πέντε, έξι λεπτά μέχρι να ροδίσει και να αρχίσει να βγάζει τα υγρά του.
  • Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε και ένα φλιτζάνι νερό, σκεπάζετε με το καπάκι και ψήνετε 30 λεπτά.
  • Δοκιμάζετε με ένα πιρούνι αν το χταπόδι έχει μαλακώσει αρκετά. Αν ναι, ρίχνετε τα μπαχαρικά και την πορτοκαλόφλουδα, ανακατεύετε και προσθέτετε στραγγισμένα τα κρεμμυδάκια.
  • Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, σκεπάζετε και ψήνετε 30 λεπτά, χωρίς να ανακατεύετε το φαγητό.
  • Σερβίρετε το στιφάδο ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου