Υλικά για 4 μερίδες:
20 κολοκυθοανθοί
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
2 ώριμες μικρές ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρό καρότο τριμμένο
2 κολοκύθια τριμμένα
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο για τη γέμιση
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο για το ψήσιμο
χυμός από μισό λεμόνι
κύμινο στη μύτη του κουταλιού
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε προσεκτικά τους ανθούς και αφαιρούμε τον ύπερο και εξωτερικά όλα τα χοντρά κοτσανάκια. Φροντίζουμε να μη σπάσουν τα πέταλά τους για να μπορέσουμε να τους γεμίσουμε.
Τους πλένουμε και τους τοποθετούμε όρθιους σ’ ένα μπολ, να στραγγίσουν εντελώς από τα νερά τους.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα τριμμένα κολοκυθάκια, το καρότο, τον μαϊντανό, το ρύζι, το αλάτι και το κύμινο.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με το χέρι μας το μείγμα ώστε να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά.
Παίρνουμε έναν έναν τους ανθούς και τοποθετούμε μέσα λίγη γέμιση. Ραντίζουμε με λίγο νερό (ή και με λίγο λάδι) τις άκρες των ανθών και τις στρίβουμε ελαφρά για να κλείσουν και να μην αφήσουν τη γέμιση να βγει με το ψήσιμο.
Τοποθετούμε τους ανθούς σε μια ρηχή κατσαρόλα με βαρύ πάτο.
Τους περιχύνουμε με ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο, το λεμόνι και ½ φλιτζάνι νερό (ίσως και λιγότερο).
Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.
Καλή σας όρεξη!!!
πηγη
20 κολοκυθοανθοί
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
2 ώριμες μικρές ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρό καρότο τριμμένο
2 κολοκύθια τριμμένα
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο για τη γέμιση
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο για το ψήσιμο
χυμός από μισό λεμόνι
κύμινο στη μύτη του κουταλιού
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε προσεκτικά τους ανθούς και αφαιρούμε τον ύπερο και εξωτερικά όλα τα χοντρά κοτσανάκια. Φροντίζουμε να μη σπάσουν τα πέταλά τους για να μπορέσουμε να τους γεμίσουμε.
Τους πλένουμε και τους τοποθετούμε όρθιους σ’ ένα μπολ, να στραγγίσουν εντελώς από τα νερά τους.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα τριμμένα κολοκυθάκια, το καρότο, τον μαϊντανό, το ρύζι, το αλάτι και το κύμινο.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με το χέρι μας το μείγμα ώστε να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά.
Παίρνουμε έναν έναν τους ανθούς και τοποθετούμε μέσα λίγη γέμιση. Ραντίζουμε με λίγο νερό (ή και με λίγο λάδι) τις άκρες των ανθών και τις στρίβουμε ελαφρά για να κλείσουν και να μην αφήσουν τη γέμιση να βγει με το ψήσιμο.
Τοποθετούμε τους ανθούς σε μια ρηχή κατσαρόλα με βαρύ πάτο.
Τους περιχύνουμε με ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο, το λεμόνι και ½ φλιτζάνι νερό (ίσως και λιγότερο).
Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.
Καλή σας όρεξη!!!
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου