Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε μια παγωμένη σοκολατόπιτα σε 15 μόλις λεπτά.
Ένα πολύ απλό αλλά τόσο νόστιμο και αφράτο γλυκό, που μάλλον δεν θα μείνει και πολλές μέρες στο ψυγείο σας.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
2 πακέτα [250 γρ.] μπισκότα όρεο θρυμματισμένα
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
300 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια
200 γρ. κρέμα γάλακτος για τη κρέμα
Για γαρνίρισμα:
200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί για γαρνίρισμα
1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση:
Θρυμματίζετε τα όρεο στο multi, τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο και στρώνετε στο μείγμα στη βάση ενός στρογγυλού ταψιού 25 εκ περίπου. Αν δεν έχετε ταψί με αποσπώμενη βάση, στρώστε το καλά με λαδόκολλα για να το ξεφορμάρετε εύκολα. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για τη γέμιση:
Σε κατσαρολίτσα βάζετε τη κρέμα γάλακτος και μόλις κάψει ρίχνετε τα κομματάκια κουβερτούρας. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και ένα μια σοκολατένια κρέμα. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά, την αφήνετε για 5 λ να μισοκρυώσει και τη ρίχνετε στο ταψάκι πάνω από τη βάση. Ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Για γαρνίρισμα: Όταν κρυώσει η σοκολατόπιτα, χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα τη κρέμα γάλακτος με τη 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη σε παχύρευστη σαντιγί και γαρνίρετε τη σοκολατόπιτα με κορνέ σε σχέδια. Πασπαλίζετε με τρούφα σοκολάτας [προαιρετικά].
Μπορείτε να τη γαρνίρετε με υλικά της αρεσκείας σας, φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σταγόνες σοκολάτας, σιρόπι σοκολάτας ή να την απολαύσετε σκέτη.
Ένα πολύ απλό αλλά τόσο νόστιμο και αφράτο γλυκό, που μάλλον δεν θα μείνει και πολλές μέρες στο ψυγείο σας.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
2 πακέτα [250 γρ.] μπισκότα όρεο θρυμματισμένα
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
300 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια
200 γρ. κρέμα γάλακτος για τη κρέμα
Για γαρνίρισμα:
200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί για γαρνίρισμα
1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση:
Θρυμματίζετε τα όρεο στο multi, τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο και στρώνετε στο μείγμα στη βάση ενός στρογγυλού ταψιού 25 εκ περίπου. Αν δεν έχετε ταψί με αποσπώμενη βάση, στρώστε το καλά με λαδόκολλα για να το ξεφορμάρετε εύκολα. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για τη γέμιση:
Σε κατσαρολίτσα βάζετε τη κρέμα γάλακτος και μόλις κάψει ρίχνετε τα κομματάκια κουβερτούρας. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και ένα μια σοκολατένια κρέμα. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά, την αφήνετε για 5 λ να μισοκρυώσει και τη ρίχνετε στο ταψάκι πάνω από τη βάση. Ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Για γαρνίρισμα: Όταν κρυώσει η σοκολατόπιτα, χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα τη κρέμα γάλακτος με τη 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη σε παχύρευστη σαντιγί και γαρνίρετε τη σοκολατόπιτα με κορνέ σε σχέδια. Πασπαλίζετε με τρούφα σοκολάτας [προαιρετικά].
Μπορείτε να τη γαρνίρετε με υλικά της αρεσκείας σας, φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σταγόνες σοκολάτας, σιρόπι σοκολάτας ή να την απολαύσετε σκέτη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου