Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

τηγανιτες ροδελες μηλου με καννελα



Θα χρειαστεί 
- 3-4 μεγάλα μήλα
- 1 φλιτζάνι για κάθε χρήση αλεύρι 
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
- 2 κουταλιές ζάχαρη 
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
- 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο 
- 1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα 
- Φυτικά έλαια, για τηγάνισμα 
κανέλα ζάχαρη Topping 
- ⅓ φλιτζάνι ζάχαρη 
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
εκτελεση:
  1. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατευετε το αυγό με το βουτυρόγαλα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε ένα τρίτο πιάτο, ανακατέψτε το υπόλοιπο ⅓ φλιτζάνι ζάχαρη και 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα (κρατατε λιγο για πασπαλισμα στο τελος)
  4. κοβετε τα μήλα σε φέτες (ροδελες-δακτυλιδια) ¼-ιντσών. Χρησιμοποιώντας έναν κόφτη μπισκότων, αφαιρέστε τους πυρήνες μαζί με τους σπόρους  
  5. Σε μέτρια-υψηλή θερμότητα, ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι σε 350 βαθμούς Fahrenheit.
  6. Καθώς το λαδι ζεστενετε, αναμιγηυετε το μίγμα αλευριού και το μίγμα βουτυρόγαλα μαζί ανακατεύοντας καλά για να μην κανει σβωλους ο χυλος μας. 
  7. Βουτήξτε τις ροδελες και κατευθειαν στο καυτο λαδι.Τηγανιζετε μεχρι να ροδισουν και να κανουν ωραια κρουστα και απο τις δυο πλευρες.Στεγνωνετε σε αποροφητικο χαρτι και βουτατε στο μειγμα ζαχαρη καννελα πριν σερβιρετε. Σερβίρουμε ζεστό.
Τόσο γλυκιά και νόστιμα! Αγαπάμε αυτή την ιδέα, έτσι δεν είναι; Πείτε μας τι σκέφτεστε και αν τους δώσει μια δοκιμή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου