Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Κουνέλι με ρίγανη και θυμάρι

Υλικά
1 κουνέλι περίπου 1 kg
1 φλιτζάνι ξύδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
κοκκινο κρασί
3 σκελίδες σκόρδο
3 κρεμμύδια
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία

Κόψτε το κουνέλι σε κομμάτια, αν δεν το έχει κάνει ο χασάπης. Αφήστε το σε νερό και 1 φλιτζάνι ξύδι για λίγες ώρες πριν από το μαγείρεμα.

Πλύντε το κουνέλι και αφήστε το να στραγγίσει.

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε ελαφρώς, προσθέστε τις σκελίδες το σκόρδο, λιωμένες και τα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε τέσσερα κομμάτια.

Σοτάρετε για λίγα λεπτά, στη συνέχεια, προσθέστε το κουνέλι και αφήστε το να ροδίσει για περίπου δέκα λεπτά, ανακατεύοντας.
Προσθέστε τα βότανα, αλάτι, πιπέρι και το κόκκινο κρασί, σχεδόν  να καλύψει το κουνέλι.

Ψήστε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, με την κατσαρόλα σκεπασμένη, για 1 – 1 μισή-2 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αν στο τέλος του μαγειρέματος έχει πολλή σάλτσα, αφήστε να βράσει ακόμα σε μέτρια φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μέχρι να στεγνώσει.
Το κουνέλι με ρίγανη και θυμάρι είναι έτοιμο! Σερβίρετε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου