Συστατικά για 4 άτομα
Μισό κιλό κιμά
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ κύμινο
3-4 φέτες μπαγιάτικο μουλιασμένο ψωμί στο νερό
2 αυγά
λίγο λάδι (για απο πάνω τους στο ταψί)
αλάτι
πιπέρι
1κ.γλ. Ρίγανη
1/4 κ.γλυκού κανέλα
5-6 κλωναράκια μαιντανό
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ κύμινο
3-4 φέτες μπαγιάτικο μουλιασμένο ψωμί στο νερό
2 αυγά
λίγο λάδι (για απο πάνω τους στο ταψί)
αλάτι
πιπέρι
1κ.γλ. Ρίγανη
1/4 κ.γλυκού κανέλα
5-6 κλωναράκια μαιντανό
Για την σάλτσα μας
1 βάζο σπιτική σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γλ.κύμινο
1/2 κ.γλ.κανέλα
1 κ.γλ.ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γλ.κύμινο
1/2 κ.γλ.κανέλα
1 κ.γλ.ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά που έχουμε για τα σουτζουκάκια μας και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
2. Βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο grill τα σουτζουκάκια μας για περίπου 15 -20 λεπτά, αφού τα ψεκάσουμε πρώτα απο πάνω με λίγο λάδι.( τα γυρνάμε και απ τις δυο μεριές να ψηθούν)
4. Τσιγαρίζουμε σε ένα σκεύος το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας μαζί με όλα τα αρωματικά μας.
5. Τα αφήνουμε όλα να βράσουν και 5 λεπτά πριν είναι έτοιμη η σάλτσα μας, βγάζουμε την δάφνη και ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια μας να πάρουν και αυτά μια βράση με την σάλτσα μας.
6. Σερβίρουμε με ρυζάκι
2. Βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο grill τα σουτζουκάκια μας για περίπου 15 -20 λεπτά, αφού τα ψεκάσουμε πρώτα απο πάνω με λίγο λάδι.( τα γυρνάμε και απ τις δυο μεριές να ψηθούν)
4. Τσιγαρίζουμε σε ένα σκεύος το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας μαζί με όλα τα αρωματικά μας.
5. Τα αφήνουμε όλα να βράσουν και 5 λεπτά πριν είναι έτοιμη η σάλτσα μας, βγάζουμε την δάφνη και ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια μας να πάρουν και αυτά μια βράση με την σάλτσα μας.
6. Σερβίρουμε με ρυζάκι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου