Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Πατατοκροκέτες με κασέρι και πεκορίνο



Υλικά

  • 800 γρ. πατάτες
  • 3 κρόκους αυγών
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κασέρι
  • 100 γρ. πεκορίνο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το πανάρισμα

  • 1 αυγό ολόκληρο και τα ασπράδια των κρόκων
  • φρυγανιά τριμμένη
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και βάζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους να βράσουν μέσα σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ. Τρίβετε το κασέρι και το πεκορίνο.
  2. Προσθέτετε στον πουρέ τους κρόκους των αυγών, το μαϊντανό, τα τριμμένα τυριά και το αλατοπίπερο και ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά. Τα πλάθετε σε στρογγυλές κροκέτες. Αφήνετε τις κροκέτες στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξουν.
  3. Στη συνέχεια πανάρετε τις πατατοκροκέτες πρώτα στο αυγό, αφού το χτυπήσετε μαζί με τα ασπράδια και κατόπιν στην φρυγανιά. Τις τηγανίζετε στη φριτέζα σε καυτό καλαμποκέλαιο και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου