Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Καρυδοπιτα νηστισημη

Υλικα
1 ποτήρι λαδι
1 π. νερο
1 π. χυμος πορτοκαλιου
1 π. καρυδια
1/2 π. σταφιδες
1/2 π. ζάχαρη
2 μηλα τριμμενα
2 κ.γ. μπεικιν παουντερ
Κανελα κ γαρύφαλλο
Ξυσμα πορτοκαλιου
Αλεύρι οσο παρει

Εκτελεση

Σε ενα μπολ, ριχνουμε το ελαιολαδο, το χυμο, το νερο και την ζαχαρη και ανακατευουμε με τα χερια να λιωσει η ζαχαρη απο την θερμοκρασια του χεριου.Ριχνουμε τα μπαχαρικα μας κ τα υπολοιπα υλικα και ανακατευουμε.Στο τελος, προσθετουμε σιγα-σιγα το αλευρι ενω συνεχιζουμε το ανακατεμα και εως οτου δημιουργηθει ενα μειγμα σαν παχυρευστος χυλος (σαν το μειγμα ενος κεικ)
Αδειαζουμε το μειγμα σε ενα λαδομενο ταψι κ ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 40-45 λεπτα. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου