Η κρέμα φέτας είναι εξαιρετικό συνοδευτικό με παξιμάδια, ντάκους, ψωμί, ντοματόσουπες, λαδερά φαγητά αλλά και όσπρια. Επίσης μπορεί να αντικαταστήσει την φέτα στην χωριάτικη σαλάτα.
Υλικά:
125 ml γάλα φρέσκο πλήρες
300 – 350 γρ. φέτα
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη τριμμένη
125 ml γάλα φρέσκο πλήρες
300 – 350 γρ. φέτα
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη τριμμένη
Προετοιμασία:
Σπάστε την φέτα σε κομματάκια και βάλτε την σε ένα μπλέντερ.
Σε ένα μπρίκι ζεσταίνετε το γάλα και μόλις πάει να φουσκώσει, το κατεβάζετε από τη φωτιά.
Ρίχνετε το ζεστό γάλα στο μπλέντερ με την φέτα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος, προσθέστε την ρίγανη και πιπέρι αν θέλετε και χτυπήστε για ακόμα λίγο.
Αφήστε στο ψυγείο για μια με δυο ώρες τουλάχιστον, πριν σερβίρετε.
Σπάστε την φέτα σε κομματάκια και βάλτε την σε ένα μπλέντερ.
Σε ένα μπρίκι ζεσταίνετε το γάλα και μόλις πάει να φουσκώσει, το κατεβάζετε από τη φωτιά.
Ρίχνετε το ζεστό γάλα στο μπλέντερ με την φέτα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος, προσθέστε την ρίγανη και πιπέρι αν θέλετε και χτυπήστε για ακόμα λίγο.
Αφήστε στο ψυγείο για μια με δυο ώρες τουλάχιστον, πριν σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου