Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Σούπα βελουτέ από σελινόριζα μαζί με μουστάρδα

Συστατικά (4-6 άτομα)

  • 500 γρ. σελινοριζας καθαρισμένη και κομμένα σε κύβους
  • πράσσο ψιλοκομμένο
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • 160 γρ. Flora soft με βούτυρο
  • σπιτικούς ζωμούς κοτόπουλου
  • Ανάλογο πιπέρι και αλάτι

Τρόπος παρασκευής:

  1. 1 - Σε μία βαθιά και φαρδιά κατσαρόλα ρίξτε την μισή ποσότητα  από το flora soft με βούτυρο , όλα τα λαχανικά και σοτάρετε τα.
  2. 2 - Μόλις μαλακώσουν σβήστε με το κρασί, προσθέστε νερό όσο για να καλυφθούν.
  3. 3 - Προσθέστε και το ζωμό και βράστε σε χαμηλή θερμοκρασία.
  4. 4 - Όταν βράσει η σελινοριζα προσθέστε και την κρέμα γάλακτος και με το ραβδομίξερ λιώστε την καλά, τέλος συμπληρώστε με την υπόλοιπη ποσότητα από το flora soft με βούτυρο και την μουστάρδα Hellmann’s  mild ανακατέψτε έως ότου λιώσουν τα δυο τελευταία υλικά  και σερβίρετε.
  5. 5 - Προαιρετικά μπορείτε να προσθέστε και κρουτον  μαζί με λίγο φρεσκοκομμένο κόλιανδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου