Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Στριφτάρια μελιτζάνας με φιλέτο γαλοπούλας , γραβιέρα, κοκκινιστά στο φούρνο


Υλικά για 4 άτομα
2 κάπως μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε 12 λεπτές φέτες (κατά μήκος)
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
300 γραμμάρια φιλέτο γαλοπούλας, κομμένο σε λεπτές φέτες και η κάθε φέτα κομμένη στη μέση
250 γραμμάρια γραβιέρα, κομμένη σε ισόπαχα μπαστουνάκια, για τη σάλτσα ντομάτας
450 γραμμάρια ντοματάκια με το χυμό τους (κονσέρβα)
1 μικρό κρεμμύδι, ξερό
½ φλυτζάνι λιαστές ντομάτες, καλά στραγγισμένες
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό, ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Αλατίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και τις αφήνουμε σε ένα τρυπητό για μισή ώρα.
Τις ξεπλένουμε καλά με νερό και τις σκουπίζουμε.
Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε ελαφρά σε ραβδωτό τηγάνι, σχάρα ή σε ένα αντικολητικό τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε λάδι.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά της σάλτσας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε καθαρή επιφάνεια κοπής, απλώνουμε τη φέτα μελιτζάνας, από πάνω απλώνουμε τη μισή φέτα αλλαντικού και πιό κάτω, στο πιό λεπτό μέρος, βάζουμε το μπαστουνάκι γραβιέρας.
Τυλίγουμε όλα τα υλικά μαζί και δημιουργούμε τα στριφτάρια.
Σε ένα ταψάκι απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα από τη σάλτσα ντομάτας και πάνω βάζουμε τα στριφτάρια μελιτζάνας. Τελειώνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, που τη βάζουμε πάνω στα στριφτάρια.
Ψήνουμε στο φούρνο για 25 – 30 λεπτά.
Αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου