Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ψαρονέφρι με σάλτσα μανιταριών

psaronefri-me-saltsa-manitarion


Υλικά για 2 άτομα 800 γραμμάρια χοιρινά φιλετάκια (από ψαρονέφρι)
200 ml λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
300 γραμμάρια μουστάρδα
115 γραμμάρια φρέσκα λευκά μανιτάρια χοντροκομμένα
Για το ρύζι 
2 ποτήρια ρύζι μπασμάτι
100 γραμμάρια κάσιους
100 γραμμάρια καλαμπόκι
2 κουταλιές της σούπας μαύρη σταφίδα
4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση 
Σε ξύλο κοπής αλατοπιπερώνετε τα χοιρινά φιλετάκια.
Στη συνέχεια ρίξτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και αφήστε τη να ζεσταθεί καλά.
Σοτάρετε τα χοιρινά φιλετάκια για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά και προσθέστε την πιπεριά, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σβήστε με το κρασί, αφήστε να τραβήξουν τα υγρά και προσθέστε τη μουστάρδα. Αφήνετε να μαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Εάν η σάλτσα σφίξει προσθέστε λίγο κρασί ακόμα.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το βγάζετε από την εστία και γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ρύζι.
Για το ρύζι 
Πλένετε το ρύζι με πολύ νερό. Το βάζετε σε ένα μπολ, το γεμίζετε με νερό και το αφήνετε 10 λεπτά. Το σουρώνετε, το βάζετε σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα νερό τόσο, όσο να το σκεπάσει κατά 1 πόντο το ρύζι.
Το βράζετε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Το αφήνετε σκεπασμένο πάνω στο μάτι για άλλα 10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, τα ζεσταίνετε καλά και σοτάρετε το κρεμμυδάκι μέχρι να αρχίσουν να χρυσαφίζουν.
Ρίχνετε μέσα τα κάσιους, το καλαμπόκι και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Σερβίρετε το ρύζι σε πιατέλα και το περιχύνετε με το μείγμα του τηγανιού. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.απολαύστε το….
100 γραμμάρια βούτυρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου