ΥΛΙΚΑ:
Χυμό από 4 λεμόνια
Ξύσμα από 3 λεμόνια ακέρωτα
300 γρ. ζάχαρη άχνη
8 αυγά μεσαίου μεγέθους (400 γρ. ζυγισμένα)
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε κύβους σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αδειάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη άχνη ,τα αυγά και το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη για 7 λεπτά να ομογενοποιηθούν
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3 δάχτυλα νερό και το βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Στερεώνουμε επάνω το μπολ με το μείγμα και κάνουμε ένα μπενμαρί. Αφήνουμε την κρέμα να βράσει και να πήξει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη πολύ συχνά για να μην κολλήσει.
Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά το μπολ και περνάμε την κρέμα από σινουά(λεπτή σήτα ) σε ένα άλλο μπολ. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως για 2 ώρες περίπου και τη μεταφέρουμε σε βάζα που κλείνουν αεροστεγώς.Διατ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου