- ΥΛΙΚΑΓια τη σαλάτα:
250γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση
250γρ. kale κομμένο σε μικρά κομμάτια με το χέρι
250 γρ. σπανάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια με το χέρι
2κ.σ. κουκουνάρι
2κ.σ. σταφίδες
2κ.σ. σπόρους ροδιού
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
Για το dressing:
350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι Total 2%
2 κούπες ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι σε στεγνό αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε μια σαλατιέρα και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά του dressing, εκτός από το ελαιόλαδο.
- Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά, μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing, προσθέτουμε το κουκουνάρι και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου