Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Γαρδούμπες ριγανάτες


 

Υλικά:
1 συκωταριά και τα έντερα (όχι τη σπλήνα)
200 gr  λάδι
3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
πιπέρι
λίγο αλάτι
λεμόνι, ρίγανη
φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
Κόβετε τα εντόσθια με ένα ψαλίδι αφού τα πλύνετε καλά.
 Πλένετε καλά τα έντερα ή μπορείτε να τα ανοίξετε με το ψαλίδι για να πλυθούν πιο εύκολα. 
 Για να μη γλιστρούν οι γαρδούμπες στο τύλιγμα δεν τα αλατίζετε. Τα πασπαλίζετε μόνο με ρίγανη και σκόρδο. Κατόπιν παίρνετε λουρίδες από πνευμόνι, καρδιά, συκώτι και γλυκάδια και τυλίγετε με το έντερο. Γίνονται σα σουβλάκια και τους πάει το άρωμα της ρίγανης
Τοποθετείτε τις γαρδούμπες τη μία δίπλα στην άλλη, προσθέτετε νερό ώστε να τις μισοσκεπάσετε και σιγοβράζετε για μια ώρα. Στο τέλος τις ροδοκοκκινίζετε σε λίγο φρέσκο βούτυρο και τις σβήνετε με λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου