Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΠΙΤΑ ΜΠΛΑΤΣΑΡΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ

ΠΙΤΑ  ΜΠΛΑΤΣΑΡΑ  - ΗΠΕΙΡΟΣ


ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό χόρτα (σπανάκι, τσουκνίδες, λάπατα)
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο
  • 150 γρ. φέτα σκληρή
  • 250 γρ. γιαούρτι πρόβειο
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα καλαμποκάλευρο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 ½ κούπα ελαιόλαδο
  • ½ κούπα ξινόγαλο
  • ½ κούπα τραχανά
  • αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε, ψιλοκόβετε και αλατίζετε τα χόρτα. Στύψτε τα να μην έχουν υγρά. Προσθέστε το τυρί, τον τραχανά και το λάδι, φτιάχνετε  ένα πηχτό χυλό με το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το γιαούρτι, λίγο λάδι και αλάτι. Σε λαδωμένο ταψί ρίχνετε λίγο από τον χυλό. Απλώνετε τα χόρτα. Αραιώνετε τον υπόλοιπο χυλό με το ξινόγαλο τους κρόκους και σκεπάζετε τα χόρτα. Ψήνετε την πίτα στους 200οC για 1 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου